PROIZVODI OD 100% KOZJEG MLEKA

Kozje mleko i kozji sir spadaju u najzdravije namirnice. To su znali i naši stari, kojima su ovi proizvodi bili i hrana i lek. Oni su znali da je kozji sir nezamenljiv u jačanju imuniteta i odbrani od raznih upalnih procesa u organizmu. Osim toga, dokazano je da ima antikancerogeno dejstvo, zahvaljujući linolnoj kiselini. Redovnim konzumiranjem kozjeg sira pluća i disajni organi će nam biti zahvalni. Dokazano poboljšava probavu, rad bubrega, a posebno je delotvoran kao prevencija oboljenja jetre. Pozitivno utiče na smanjenje lošeg holesterola i snabdeva organizam zdravim masnim kiselinama. Naše srce i kardiovaskularni sistem će nam biti zahvalni nakon svake kriške domaćeg kozjeg sira.

Preporučuje se posebno u ishani dece, trudnica, kao i kod onih koji imaju pojačan fizički i psihički napor jer utiče na smanjenje stresa.
Visoke nutritivne vrednosti, lakše probavljiv u odnosu na druge sireve, kozji sir je veoma bogat kalcijumom, kao i vlaknima koja ubrzavaju metabolizam i potpomažu topljenje masti. Takođe, sadrži značajno manje kalorija i masti u odnosu na kravlji, a ima visok sadržaj proteina zbog čega se posebno preporučuje u trudnoći, sportistima i osobama koje su izložene fizičkim naporima. Proteini iz proizvoda od kozjeg mleka su proteini koji se veoma dobro apsorbuju i direktno snabdevaju mišiće energijom i amino-kiselinama, čime obezbeđuju brz oporavak mišića posle treninga ili drugih napornih aktivnosti. Adekvatan je i kao zamena za meso, a pedijatri ga preporučuju u prehrani dece zbog minerala (kalcijum, magnezijum, fosfor) koje sadrži, a koji su vrlo važni u formiranju koštanog sistema.